Jag som driver VÅGA heter Åsa Löfving och har examen som personalvetare från Lunds Universitet (2005).

Jag arbetade under många år på Tetra Pak i Lund, där föddes mitt intresse för personal och personalfrågor. Efter mina studier flyttade jag och min familj till Värnamo och jag började en projektanställning på Proton Engineering. Arbetet innebar att jag genomförde en omfattande medarbetarundersökning på båda deras fabriker i Skillingaryd.

Under min tid på Proton Engineering kom jag i kontakt med Industripoolen, och när projektanställningen tog slut fick jag erbjudande om att börja där. Under mina år på Industripoolen arbetade jag ute på olika företag i trakten och fick god kännedom om bygdens olika arbetsplatser.

Sedan november 2011 driver jag mitt egna företag VÅGA, ett företag där hjärta och engagemang är nyckelorden. I VÅGA arbetar jag med coachning via trygghetsfonden TSL. Engagemang präglar mitt arbete både till företaget såväl som till medarbetaren.

Jag arbetar även med rekrytering och då både till industrin och tjänsteföretag. Rekryteringsprocessen bestämmer företaget och VÅGA tillsammans och målet är att hjälpa till att hitta rätt medarbetare så att både organisationen och företaget kan utvecklas i rätt riktning. VÅGA arbetar även med projekt där min profil stämmer in, t.ex medarbetarundersökningar genom intervjuer då delar eller hela personalstyrkan medverkar.

Våren 2015 tog jag nästa steg och utbildade mig till KBT-coach. Då arbetar jag med individuella samtal med ett coachande förhållningssätt. Det betyder att individens mål och intressen står i centrum samt att individen själv har alla svar på sina utmaningar inom sig. KBT & ACT-coachen tillhandahåller verktyg och stödjer individen i att dels hitta sina svar, dels våga ta de nödvändiga stegen mot önskad förändring.

Som person är jag kreativ och gillar lösningar som inte alltid är ”by the book”. Jag ser hellre till individen, medarbetaren, organisationen och företagets bästa. Jag har också insett att man inte kan vara bäst på allt och därför har jag knutit till mig flera duktiga samarbetspartners som jag gärna involverar när det behövs.

VÅGA Sverige AB | Fredsgatan 25 | 331 52 Värnamo | Telefon 0725-34 02 00 | info@vagasverige.se | www.vagasverige.se